Hoppa till sidans innehåll

Distriktskampen 2020

20 JAN 2020 08:16
  • Uppdaterad: 20 JAN 2020 08:16

Den 11 januari var Värmlandslaget i Baerum idrettspark för att tävla i distriktskampen. Distriktskampen är en lagtävling mellan Akershus, Oslo, Vestfold, Västergötland, Bohuslän-Dal och Värmland för ungdomar mellan 12 och 17år. Det blev en lång dag som bjöd på mycket kämpaglöd och fina resultat, inte minst en hel del personliga rekord. Värmland slutar till slut femma och alla resultat finns här.

LAGKÄNSLA- P/F13
För de allra flesta i yngsta klasserna P/F 13 var det debut i Värmlandslaget. Nog var det lite nervöst att ta på sig representationströjan för första gången, men väl på banan var det inga tveksamheter. Tillsammans tog de sig upp på pallen sex gånger och slog ännu fler personliga rekord. I P13-klassen hade vi tyvärr ett återbud, vilket resulterade i att flera av killarna fick ställa upp i fler grenar än de tänkt från början. Det krävs mycket fokus för att kunna ställa om snabbt mellan grenar och med kort varsel, men det visar också på lagkänsla att ställa upp i grenar som annars inte är favoriter. Lagkänsla fick vi också se prov på hos F13-tjejerna där flera kom till Norge med en gren på schemat. Förutom att de gjorde vad de skulle och presterade bra under tävlingarna var de flesta också med i hallen under hela dagen för att heja fram sina lagkamrater.

GEMENSKAP- P/F15
I P/F15 hade vi ett rutinerat gäng som representerade de värmländska färgerna. Det är -05orna och -06orna som under 2019 fått tävla som Värmlandslaget i Svealandsmästerskapen och nu fick de istället mäta sina krafter mot lite nya motståndare. Det är ett härligt gäng och ett starkt lag som så när som på en start är fulltaliga i samtliga grenar. I P/F15 hade vi värmländskt på pallen nio gånger och det gick verkligen att se hur de slog på tävlingsfokuset på banan. Det var precis lika lätt att se när det slogs av; före, mellan och efter tävlingarna. De här ungdomarna vet verkligen hur man bäst använder en tom friidrottshall när man råkar vara på plats en kvart före de andra distrikten. De sätter värde i att peppa varandra och det är just gemenskapen som utan tvekan är det mest framträdande i 15-årsklasserna.

FÖREBILDER- P/F17
I de äldsta klasserna hade vi tyvärr lite färre starter, men minst lika imponerande resultat! 17-åringarna tog tillsammans åtta topp-treplaceringar varav fyra var förstaplatser. Under dagen bjöd de på en härlig blandning mellan lekfullhet och allvar och de visar verkligen att de är bra på det de gör. Detta är också ungdomar som har hittat och sprider glädjen i idrotten, något de förhoppningsvis kommer fortsätta göra, även om det för -03orna tyvärr var sista gången i distriktskampen.

Det var med andra ord ett härligt gäng som efter en lång dag till slut tog en femteplats. Det hoppas vi givetvis på att kunna förbättra nästa år då distriktskampen avgörs i Västergötland! Nästa arrangemang för Värmlandslaget är Svealands regionsmästerskap som i år avgörs i Gävle 14-15mars. Svealands gäller de födda -06/-07 och mer information kommer framöver.

Skribent: Mikael Larsson
E-post: Adressen Gömd

friidrottsstatistik

 Så prenumererar din förening på sin årsstatistik

 

Välkommen till Värmlands Friidrottsförbund!

Här hittar du information om all aktivitet som sker i friidrottsdistriktet Värmland. Välkommen att kontakta oss vid frågor!

EmailThis is a mailto link 
Telefon: 054-21 23 27

Tagga dina bilder på @Instagram

 #värmlandsfriidrott

 

 

 

Postadress:
Värmlands Friidrottsförbund
c/o IF Göta, Regementsgatan 8
653 40 Karlstad

Kontakt:
Tel: 054212327
E-post: This is a mailto link