Hoppa till sidans innehåll

KM-finalen 2017

26 MAJ 2017 09:14
I lördags den 20/5 gick den årliga KM-Finalen av stapeln på Tingvalla IP i Karlstad
  • Uppdaterad: 29 MAJ 2017 13:48

Till årets upplaga bjöds de fem bästa i varje gren från åk. 5 och 6 in för att mäta sina krafter. Deltagandet var över förväntan och vi kunde på finaldagen notera över 200 anmälda elever och ca 320 starter från 7 av Värmlands kommuner. Vi kunde också se att stor del av antalet deltagare gjorde sin första riktiga friidrottstävling på just KM-Finalen vilket vi ser som ett steg framåt för den Värmländska ungdomshälsan. Tack vare det fina vädret, alla funktionärer, ledare, föräldrar, publiken och såklart alla elever blev finalen en mycket lyckad tävling som bjöd på minnesvärda idrottsupplevelser, gemenskap och fina resultat.

KM-Projektet som helhet riktar sig till alla Värmlands mellanstadieskolor och har som syfte att aktivera unga i skolan med hjälp av basidrotten friidrott. Under läsåret har 11 kommuner varit med och arrangerat ett lokalt KM varifrån VFIF sammanställer alla resultat. Av detta får vi ut en totalpoäng från varje kommun och klass. Bästa Kommun blev Arvika och bästa klass för åk. 6 blev en klass från Kyrkebyskolan i Arvika som på lördagen fick kliva upp på pallen och motta en prispokal.

Vi har redan nu klart för oss hur vi vill att nästa års KM-Projekt ska se ut. Huvudfokus kommer ligga på poängkampen mellan klasserna och kommunerna. Vi vill aktivera ännu fler ungdomar och visa att friidrott också är en lagsport. Målet är att KM-Finalen 2018 ska rikta sig till hela mellanstadiet och att fler kommuner vill vara en del i detta unika hälsoprojekt. VFIF kommer samarbeta med de lokala friidrottsklubbarna som kommer kunna vara med och skapa en skoltävling eller ett helt KM.

Avslutningsvis, stort tack till alla funktionärer och sponsorer som skapade en fantastisk dag på Tingvalla IP!

Tillsammans för en bättre framtida ungdomshälsa!

Skribent: Hannah Johansson
Epost: Adressen Gömd

friidrottsstatistik

 Så prenumererar din förening på sin årsstatistik

 

Välkommen till Värmlands Friidrottsförbund!

Här hittar du information om all aktivitet som sker i friidrottsdistriktet Värmland. Välkommen att kontakta oss vid frågor!

EmailThis is a mailto link 
Telefon: 054-21 23 27

Tagga dina bilder på @Instagram

 #värmlandsfriidrott

 

 

 

Postadress:
Värmlands Friidrottsförbund
c/o IF Göta, Regementsgatan 8
653 40 Karlstad

Kontakt:
Tel: 054212327
E-post: This is a mailto link