Hoppa till sidans innehåll

EM i Belgrad med Värmländskt deltagande!

06 MAR 2017 09:11
Årets friidrotts iEM avgjordes i Belgrad, Serbien, under helgen 3-5 mars med många svenska framgångar och värmländskt deltagande.
  • Skapad: 06 MAR 2017 09:11

Helgens iEM har bjudit på svenska rekord och topplaceringar både till höger och vänster. Den svenska friidrotten verkar ha en ljus framtid med ett flertal unga talanger som nu kommer få mer utrymme när flera stora stjärnor i helgen avslutade sina karriärer.

Bland de unga förmågorna som visade sig starka på den internationella arenan fanns Karlstad-tjejen Maja Rogemyr som på SM kvalade sig till en startplats på K 60m Häck. Under fredag förmiddag sprang Maja till sig ett nytt personligt rekord i kvalet (8,18) där hon putsade sitt personliga rekord från SM med två hundradelar. Ett resultat som tog Maja till semifinal där hon slutade på en 15e plats med resultatet 8,34.

Det var senare på fredagseftermiddagen tur för IF Götas Sofie Skoog i K Höjd som med besvikelse rev ut sig efter att ha klarat 1,86 och då inte avancerade till finalhoppning. 

Efter en summering av helgens tävlingar kan vi konstatera att inte bara den svenska friidrotten har en ljus framtid med nya unga förmågor, utan även i Värmland verkar vi ha en ljus framtid framför oss nu med två värmländskor på ett internationellt mästerskap!

Skribent: Hannah Johansson
Epost: Adressen Gömd

friidrottsstatistik

 Så prenumererar din förening på sin årsstatistik

 

Välkommen till Värmlands Friidrottsförbund!

Här hittar du information om all aktivitet som sker i friidrottsdistriktet Värmland. Välkommen att kontakta oss vid frågor!

EmailThis is a mailto link 
Telefon: 054-21 23 27

Tagga dina bilder på @Instagram

 #värmlandsfriidrott

 

 

 

Postadress:
Värmlands Friidrottsförbund
c/o IF Göta, Regementsgatan 8
653 40 Karlstad

Kontakt:
Tel: 054212327
E-post: This is a mailto link