Hoppa till sidans innehåll

Fjärde prestationscentra till Karlstad

21 NOV 2017 08:33
Svenska Friidrottsförbundet beslutade i helgen att förlägga det fjärde prestationscentra för hopp, i Karlstad.
  • Skapad: 21 NOV 2017 08:33

2014 antog Svensk Friidrott en ny verksamhetsinriktning, där fastslogs bland annat att ”En vass elit- och landslagsverksamhet är en mycket viktig del av Svensk Friidrott”. Utifrån detta skapade man idén om prestationscentrum då det är extra viktigt att ha bra utvecklingsmiljöer där våra duktiga friidrottare kan blomma ut. Med fokus på individutveckling, grenutveckling och utveckling av tränare ska därför ske grengruppvis kopplat till olika prestationscentrum i landet. Befintliga prestationscentrum är bland annat kastcentrum i Växjö.

Den 17 november beslutade Svensk Friidrotts styrelse att friidrottens fjärde prestationscentrum, nu i hopp, förläggs till Karlstad. IF Götas kanslichef Johan Engberg säger: ”Att få vara med och vidareutveckla hoppgrenarna är ett spännande uppdrag och vi är glada att ha fått förtroendet från friidrottssverige. Det är ett bevis på att friidrottsmiljön i Karlstad är stark. Föreningen, Värmlandsidrotten, Karlstad Universitet och Karlstad Kommun, genom friidrottsgymnasiet, kommer nu att gemensamt ta ansvar för prestationscentrum hopp och jobba hårt för att utveckla hoppgrenarna nationellt.”

Urvalsprocessen om ort för prestationscentrumet har pågått under hösten och även Gävle och Stockholm/Lidingö deltog och en samlad bedömning gjordes hur Karlstad bedömdes som den starkaste kandidaten.

Läs artikeln i NWT här!

Skribent: Hannah Johansson
Epost: Adressen Gömd

friidrottsstatistik

 Så prenumererar din förening på sin årsstatistik

 

Välkommen till Värmlands Friidrottsförbund!

Här hittar du information om all aktivitet som sker i friidrottsdistriktet Värmland. Välkommen att kontakta oss vid frågor!

EmailThis is a mailto link 
Telefon: 054-21 23 27

Tagga dina bilder på @Instagram

 #värmlandsfriidrott

 

 

 

Postadress:
Värmlands Friidrottsförbund
c/o IF Göta, Regementsgatan 8
653 40 Karlstad

Kontakt:
Tel: 054212327
E-post: This is a mailto link