Hoppa till sidans innehåll

Starrka värmlänningar i Finnkampen

05 SEP 2017 16:09
I helgen som var avgjordes duellen mellan Sverige och Finland i den klassiska Finnkampen! Värmlands friidrott fanns representerade i både ungdom- och seniorlaget, där de bidrog till landets poängsamlande.
  • Skapad: 05 SEP 2017 16:09

I seniorkampen fanns ett helt gäng värmlänningar som tävlade för Sverige. Simon Karlén i tresteg, Amanda Malmehed i kula, Oscar Vestlund i slägga, Henrik Larsson i både 100m och 200m, Sofie Skoog i höjdhopp och Kaiza Karlén i längdhopp. I seniortävlingarna är det tre från respektive land som tävlar mot varandra för att göra upp om poängen i varje gren.

Simon som hade ett färskt personligt rekord från helgen innan fick med sig 15.48 och en fjärdeplats. Amanda som även hon hade ett nytt personligt rekord med sig från helgen innan stötte 14.79 vilket gav även henne en fjärdeplats. Oscar som är regerande svensk mästare i slägga stod tillsammans med två andra svenskar mot de finska kastarna, slägga som länge varit en paradgren för Finland där de dominerat. Oscar kastade 70.53 och spräckte därmed en finsk trippel i grenen, med knappt fyra decimeter upp till den ledande Henri Liipola tog Oscar 5 poäng till Sverige.

Henrik som fick delta i både 100m och 200m gjorde en bra debut i seniorlandslaget, 10.59 på 100m som gav en tredjeplats och näst bäste svensk. På 200m blev det en andraplats på tiden 21.38 och även här näst bäste svensk.

Sofie gjorde en strålande höjdhoppstävling där det slutade med en svensk trippelseger med Sofie i toppen. Efter redan 1.83 var det klart att de tre svenskorna skulle ta placeringarna 1-3 men hoppningen fortsatte för att avgöra vem som skulle få vilken placering. Sofie hoppade väldigt bra och var felfri över 1.89, men alla tre svenskor hade klarat den höjden. Nästa höjd blev 1.91 där både Erika Kinsey och Maja Nilsson river ut sig, och Sofie klarar på sista försöket! Men där tog det sedan stopp för Sofie som tog hem en grenseger på 1.91.

Kaiza hoppade längdhopp och resultatet 6.17 gav henne en fjärdeplats där svenske Khaddi Sagnia tog hem den individuella segern på resultatet 6.50.

I ungdomskampen tävlade Melker Gustavsson, IF Göta, i 110m häck och sprang in på resultatet 14.67.

Med flera deltagare i både senior- och ungdomslandslaget har det varit en bra helg för Värmland, att poängtera är också att många av våra seniorlandslagsaktiva är unga och har många år framför sig!

Skribent: Hannah Johansson
Epost: Adressen Gömd

friidrottsstatistik

 Så prenumererar din förening på sin årsstatistik

 

Välkommen till Värmlands Friidrottsförbund!

Här hittar du information om all aktivitet som sker i friidrottsdistriktet Värmland. Välkommen att kontakta oss vid frågor!

EmailThis is a mailto link 
Telefon: 054-21 23 27

Tagga dina bilder på @Instagram

 #värmlandsfriidrott

 

 

 

Postadress:
Värmlands Friidrottsförbund
c/o IF Göta, Regementsgatan 8
653 40 Karlstad

Kontakt:
Tel: 054212327
E-post: This is a mailto link