Hoppa till sidans innehåll

Tankar från Svealandsmästerskapen

18 SEP 2018 13:11
Här läser ni en sammanfattning av helgens tävling!
  • Skapad: 18 SEP 2018 13:11

Då var Svealands regionsmästerskap över för i år och de allra flesta har nu avslutat utomhussäsongen och går in en välförtjänt säsongsvila. Värmlandslaget bestod den här gången av 29 fantastiska ungdomar som tillsammans lyckades ta hem hela 21 (!) medaljer (6 guld, 8 silver och 7 brons) och slå 35 personliga rekord! Av de nio distrikt som deltog slutade Värmland på fjärde plats, endast 39 poäng från pallen. Alla resultat finns på https://easyrecord.se/live?7Scuxx . Istället för att försöka få med alla de otroliga prestationer som vi fick se i helgen tänkte vi som sammanfattning presentera årets Värmlandslag.

Vi vill börja med att presentera en kille som i helgen varit otroligt flitig, urstark och som verkligen gjort allt för att dra sitt strå till stacken, bland annat genom att tävla i tre grenar samtidigt.
LAGETS ARBETSMYRA: Daniel Forsman, IF Göta.


Sen har vi en tjej som endast minuter efter en häckfinal i tufft motstånd lyckas persa med hela 6cm i höjd.
LAGETS OMLADDNING: Klara Lindholm, IF Göta.


Vi fick också se ett skolboksexempel på hur man disponerar ett långlopp, vilket resulterade i en solklar heatseger.
LAGETS TAKTIKER: Meija Pettersson, Säffle FIK.


Sen har vi en kille som med orimliga segermarginaler inte bara tar tre guldmedaljer med sig hem, utan också en del av arenan.
LAGETS ORIMLIGHET: Melwin Lycke Holm, Kils AIK.


Men han var inte ensam på de höjderna i helgen. Vi har faktiskt en tjej som förbättrade sitt pers med hela 2dm och för första gången tog sig över två meter i stav.
LAGETS DRÖMGRÄNS: Irma Jonhed, IF Göta.


Det krävs ett visst mått av nyfikenhet för att vilja prova på nya grejer. Det krävs ett stort mått av mod och en liten del galenskap för att göra det under ett mästerskap.
LAGETS TUFFA: Sara Larsson, Kils AIK.


Det finns också en tjej som med ett sprudlande glatt humör och fantastisk inställning ständigt visar att ingenting är omöjligt.
LAGETS PROBLEMLÖSARE: Bea Vold Johannesson, IFK Sunne.


VI har också en tjej som hade en tuff inledning på söndagen. Men efter en vurpa på 60mh och att ha missat längdfinalen med ynka centimeter samlade hon ihop sig och tar ett imponerande guld på 200m.
LAGETS REVANSCH: Latifa Afrah, IF Göta.


Det var fler som sprang bra på 200m. En tjej gav verkligen allt och hade en fantastisk öppning i sitt lopp och som med lite vind i ryggen hade kunnat hålla hela vägen.
LAGETS SATSNING: Signe Westerlind, Säffle FIK.


Det var ytterligare en tjej som hade tuffa förutsättningar i helgen. Med ett mycket tajt tidsprogram imponerade hon enormt med sin förmåga att hitta fokus och ladda om.
LAGETS SKOBYTE: Sophie Säwe, Kils AIK.


VI har också två som inte bara hänger ihop utanför arenan och avslutar varandras meningar. De lyckades dessutom gå i mål på samma tid på 800m, så när som på nio hundradelar.
LAGETS RADARPAR: Daniel Moberg & Noel Edvinsson, IF Göta.


Sen har vi en tjej som ganska sent tog beslutet att följa med. Det är vi fantastiskt glada över att hon gjorde, med sin glädje bidrog hon till en upplyftande stämning utanför arenan och hon tog viktiga poäng på arenan.
LAGETS FÖRSTÄRKNING: Emma Wall, Säffle FIK.

Detta är ju ett gäng ungdomar som hållit på med friidrott ett tag och då börjar ju förbättringar av personbästan vara mindre och mer sällan. Trotts detta har vi en tjej som lyckas persa i tre av fyra grenar och med hela fem meter i diskus.
LAGETS FORMTOPP: Elvira Högman, Kils AIK.


Ända sedan vi gick på bussen fram till att vi gick av har den här killen visat en imponerande optimism och ett glatt humör. Och vill man se ett leende så är det åt honom man ska titta.
LAGETS IDROTTSGLÄDJE: Melker Lidholt, IF Göta.


Och det är mycket känslor en sådan här helg. Vi har en tjej som verkligen gått med nerverna på utsidan hela söndagen. Men när det är dags så visar hon att hon kan samla fokus och presterar en stabil stafettstart.
LAGETS TÄVLINGSMODE: Irma Andersson Jäger, IK Viking.


Vi hade inte marginalerna på vår sida under stafettloppen. Trots det har vi en tjej som verkligen överträffade sig själv. Hon visade att hon trots en tuff tävlingsdag har ytterligare en växel att lägga i.
LAGETS ANDRA VÄXEL: Emma Larsson, Kils AIK.


Med två finalplatser, ett pers och en medalj på två starter har vi en tjej som verkligen visat att hon är att räkna med på banan. Men också vid sidan av banan har hon tagit hela laget lite längre.
LAGETS LÄNGDCOACH: Madeleine Rehnberg, IF Göta.


Det finns en kille som verkligen gjort sitt jobb den här helgen. Från det att vi gick på bussen i Karlstad till dess att vi gick av har han skött sig oklanderligt både på och bredvid arenan. Han har visat att han är att lita på, inte minst resultatmässigt.
LAGETS KLIPPA: Axel Kullander, IF Göta.


Vi har också en kille som tyvärr fick stå över lördagens tävlingar, men som under söndagen avverkade hela 500km i bil för att kunna genomföra sin tävling och ta viktiga poäng till laget.
LAGETS HJÄLTEINSATS: Zakis S, Karlskoga FIF.


I en jämn tävling gäller det att behålla fokus hela vägen in i mål. Det hade vi en tjej som verkligen klarade av och som i tävlingens sista omgång inte bara slog pers utan också kammade hem guldet i slägga.
LAGETS AVSLUTNING: Edvina Norberg, Ransäters AIS.


Vi har en tjej som trots feber ställde upp för laget och inte bara genomför sin stafettsträcka, hon imponerar också stort och springer i mål laget som trea i A-finalen.
LAGETS VILJESTYRKA: Linnéa Carlsson, IF Göta.


Efter att ha hållits tillbaka av skador under stora delar av säsongen har vi en tjej som i helgen verkligen fått visa vad hon går för. Efter ett fantastiskt 600m lopp tar hon hem en medalj och visar att hon nu är där hon vill vara.
LAGETS FORMBESKED: Ella Holmqvist, IF Göta.


Vi har ytterligare en tjej som gjort fantastiska resultat i helgen. Hon slog inta bara två enorma pers, där det ena räckte till medalj och det andra till final. Hon gjorde det dessutom exakt samtidigt i en minst sagt ovanlig kombo; 1500m och slägga.
LAGETS DUBBEL: Emelie Olsson, Säffle FIK.


Sen har vi en tjej som gjorde ett fantastiskt tresteg under lördagen, men som tyvärr kostade lite för mycket. Trots en stukad fot tog hon sig igenom tävlingarna på ett kontrollerat och oerhört imponerande sätt.
LAGETS FIGHTER: Märta Larsson, IF Göta.


Vi har en kille som under hela helgen visat en fantastisk laganda och ett beundransvärt bemötande av både lagkamrater och motståndare. Framförallt genom sitt uppträdande inför starten i 300mh.
LAGETS FAIR PLAY: Love Lindström, IF Göta.


Svealands är ju en lagtävling, och i en gren var det extra tydligt i helgen. I P13 kula hade vi två deltagare som verkligen ställde upp för laget och som genomförde tävlingen på ett fantastiskt sätt.
LAGETS LAGINSATS: Samuel Gustafsson & Gustav Jonasson, Säffle FIK.

Och vi har en kille som verkligen haft lagets bästa för ögonen under hela helgen. Förutom att han presterat enorma resultat har han gjort beundransvärda uppoffringar och alltid ställt upp för laget.
LAGETS LAGSPELARE: Filip Sundin, IF Göta.

Det har varit otroligt roligt att få vara ledare för de här otroliga ungdomarna och vi hoppas att vi får möjlighet att se fler fantastiska resultat framöver.

Vi vill också passa på att tacka alla underbara föräldrar som hade möjlighet att följa med och hjälpa till som ledare, ni gjorde en fantastisk insats!

Vi ses igen på Värmlandsmästerskapen i vinter!

Hanna Olsson
ungdomsansvarig VFIF

Lova Perman
ledare Värmlandslaget

Skribent: Hannah Johansson
Epost: Adressen Gömd

friidrottsstatistik

 Så prenumererar din förening på sin årsstatistik

 

Välkommen till Värmlands Friidrottsförbund!

Här hittar du information om all aktivitet som sker i friidrottsdistriktet Värmland. Välkommen att kontakta oss vid frågor!

EmailThis is a mailto link 
Telefon: 054-21 23 27

Tagga dina bilder på @Instagram

 #värmlandsfriidrott

 

 

 

Postadress:
Värmlands Friidrottsförbund
c/o IF Göta, Regementsgatan 8
653 40 Karlstad

Kontakt:
Tel: 054212327
E-post: This is a mailto link