Hoppa till sidans innehåll

Välbesökt höstmöte

13 OKT 2013 23:41
Vid förbundets höstträff den 13 oktober slöt ett 25-tal deltagare upp från hela 10 föreningar. Även SFIF:s idrottschef Stefan Olsson, samt hedersordförande Kjell-Åke Andersson deltog i mötet.
  • Uppdaterad: 22 JUN 2014 12:30

Stefan Olsson, SFIF
Stefan Olsson inledde mötet med att berätta om egna reflektioner, oro över en nedåtgående trend, men pekade också på stora möjligheter till utveckling av svensk friidrott. Stefan pratade också mycket om samverkan mellan föreningar, vi är starka tillsammans, samt att bygga på gemenskap - alla vill ingå i ett sammanhang !

Utbildning
Anna Bengtsson från SISU deltog också i mötet och berättade om nytt utbildningsmaterial som är på gång att distribueras till föreningarna. Bland annat kommer material för "trygg och säker förening", samt en ledarpärm för nya tränare.

Svealands inomhus 15-16 mars
Värmland har fått i uppgift att arrangera Svealands inomhus 15-16 mars. Vi stod egentligen inte på tur, men har beslutat anta utmaningen och göra tävlingarna till bästa regionmästerskapet som arrangerats :) Anders Karlsson är tävlingsansvarig och vi kommer behöva mycket hjälp från föreningarna. Vi vet att det finns stor vana av att arrangera tävlingar i länet och med samverkan kommer det gå jättebra ! Förberedelserna är i full gång, mer info kommer.

Distriktskampen 11 januari
VFIF har fått inbjudan till att delta i Distriktskampen i Baerum Norge. Tävlingarna anordnas i den alldeles nybyggda friidrottshallen i Baerum. Två deltagare per distrikt får delta i de olika grenarna och klasserna är PF13, PF15 och PF17. Mötet beslutade att värmland skickar ett lag. VFIF tar ut laget, som kommer publicera slutet på oktober/början november. Det kommer också göras utskick till uttagna deltagare.

Inget DM 2014
I och med att vi anordnar Svealands inomhus mäktar vi inte med ett DM inomhus. Vi har därför beslutat att hoppa över det 2014. Vi diskuterade på mötet om utomhus-DM, där deltagarantalet varit färre än inomhus de senaste åren. Vi beslutade att hoppa över även DM utomhus och ta nya tag 2015. Flera förslag på ändrade tävlingsformer för DM diskuterades, vi kommer även lämna en sanktion till förbundsårsmötet om en tävlingsfri helg till förmån för DM-tävlingar.

Projekt idrottslyftet
Projekt Idrottslyftet med tematräningar för aktiva i åldrarna 12-15 år fortsätter även under 2013/2014. Ny projektledare är Simon Karlén. Datum för höstens träningar är satta till 27 oktober, 17 november och 15 december, kl 12-14 i Våxnäshallen. Mer info kommer. 

FLER ÄMNEN DISKUTERADES PÅ HÖSTMÖTET. PROTOKOLL KOMMER SENARE.

Skribent: Carina Lill

friidrottsstatistik

 Så prenumererar din förening på sin årsstatistik

 

Välkommen till Värmlands Friidrottsförbund!

Här hittar du information om all aktivitet som sker i friidrottsdistriktet Värmland. Välkommen att kontakta oss vid frågor!

EmailThis is a mailto link 
Telefon: 054-21 23 27

Tagga dina bilder på @Instagram

 #värmlandsfriidrott

 

 

 

Postadress:
Värmlands Friidrottsförbund
c/o IF Göta, Regementsgatan 8
653 40 Karlstad

Kontakt:
Tel: 054212327
E-post: This is a mailto link