Hoppa till sidans innehåll

Värmländska framgågar på ISM i Växjö!

27 FEB 2017 08:51
Under helgen 25-26 februari avgjordes inomhus SM för seniorer i Växjö där sju värmländska friidrottare deltog.
  • Uppdaterad: 28 FEB 2017 08:23

Det var under den första dagen som vår Sunne-tjej Emilia Kjellberg visade på storform och först tog hem guldet i K längd med slutresultatet 6,17. Detta med Arvika-tjejen Kaiza Karlén hack i häl som slutligen hamnade på en fjärdeplats med resultatet 6,09. Kul att vi har två kvinnliga längdhoppare med över 6m!

Direkt efter längdhoppsfinalen fick Emilia snabbt ladda om och göra sig redo för en final i klassen K 60m där hon sprang på 7,53 och då tog sig i mål på en fjärdeplats. En fantastisk prestation minst sagt för Emilia under den första tävlingsdagen!

Under lördagsförmiddagen fick vi även se Arvika-killen och Götisten Simon Karlén delta i finalen för M Tresteg som presterade 15,25 och med det resultatet hamnade på en femteplats.

Under söndagen fortsatte framgångarna för värmlänningarna då Oscar Kils-killen tävlande för IF Göta, Oscar Vestlund, tog hem guldet i M Vikt klassen med det fina resultatet 20,00. 

Vidare hoppade Ekshärads stolthet Sofie Skoog final för K höjd och efter att felfritt tagit sig över 1,85 slutade finalen vid tre rivningar på höjden 1,87. I och med det resultatet fick hon med sig en silvermedalj hem.

Höjdpunkten på hela helgen ur ett värmländskt perspektiv kan ha varit när Götisten Maja Rogemyr först var snabbast i försöken på K 60m Häck med resultatet 8,30. Vidare i finalen sprang hon på fantastiska 8,20 (!!!) som inte bara är ett personligt rekord och gav henne en guldmedalj utan det resultatet tar henne hela vägen till EM! Bra jobbat Maja!

Andra tävlande för IF Göta var Sabina Hedhag K Tresteg som presterade 10,77 (14), Henrik Thoms M Höjd 2,01 (8) och Evenlina Erlandsson K höjd 1,75 (5). 

Totalt lyckades våra värmländska friidrottare prestera sig till tre guldmedaljer, ett silver, två fjärdeplatser och en femteplats, ett fantastiskt kvitto på arbetet vi allihopa gör för att utveckla friidrotten i länet!

Stort grattis till er som deltog på ISM och presterade riktigt fina resultat! För er som var på plats i Växjö och fick med er några bra bilder hem, glöm inte att tagga dem med #värmlandsfriidrott på Instagram!

Skribent: Hannah Johansson
Epost: Adressen Gömd

friidrottsstatistik

 Så prenumererar din förening på sin årsstatistik

 

Välkommen till Värmlands Friidrottsförbund!

Här hittar du information om all aktivitet som sker i friidrottsdistriktet Värmland. Välkommen att kontakta oss vid frågor!

EmailThis is a mailto link 
Telefon: 054-21 23 27

Tagga dina bilder på @Instagram

 #värmlandsfriidrott

 

 

 

Postadress:
Värmlands Friidrottsförbund
c/o IF Göta, Regementsgatan 8
653 40 Karlstad

Kontakt:
Tel: 054212327
E-post: This is a mailto link