Hoppa till sidans innehåll

Om KM-projektet


Bakgrund

Vi inom VFIF har tillsammans med SkolidrottsförbundetVärmland och i samarbete med Region Värmland envision och ett mål attskapa ett hållbart och attraktivt koncept för kommunmästerskap i friidrott för unga i hela Värmland.Vi har efter en förstudie 2017 beviljats medelför ytterligare ettårav kommunmästerskap "KM-projektet"

Vad är KM-projektet?

De flesta kommuner i Värmland anordnar eller har någon gång anordnatett klassmästerskap i friidrott.Vissa samlarihop alla skolortill en stor tävling medan andra håller det på en mindre nivå i form av skoltävlingar.Vår vision är attså många kommuner som möjligt ska kunna ha ett stort KM där alla skolor i kommunen deltar.Vi på VFIF kontaktar alla kommuner och erbjuder hjälp, tips och råd om hur man kan arrangera en tävling eller friidrottsdag på kommunalnivå. Efter insamlade resultat och sammanställning så bjuder vi även in de fem bästa från åk. 4, 5 och 6 i varje gren från varje kommun till Tingvalla IP i Karlstad där det i slutet av maj 2018 hålls en stor KM-final. Deltar man på ett KM så tävlar man inte bara individuellt utan man är då även med och bidrar till en kommunkamp och en klasskamp. Allt deltagande och alla resultat har därför ett värde.

Mål:
Målet är att aktivera unga och bidra till en bättre hälsa är det viktigaste med KM-projektet. Vi har även som vision att i samarbete med de lokala friidrottsföreningarna kunna få flera att komma och prova på friidrott och vända den nedåtgående spiralen för mindre klubbar.

Deltagande kommuner:

 • Karlstad
 • Hammarö
 • Kil 
 • Arvika
 • Eda
 • Filipstad
 • Årjäng
 • Grums
 • Säffle
 • Karlskoga
 • Sunne
 • Hagfors
 • Storfors

Insamling av resultat:

Vid arrangemang av KM nedtecknas ALLA resultatsom sedan skickas in till oss på VFIF fördokumentation och poänguträkning.Från en speciellt framtagentabell tas det fram en poäng för Bästa kommun från åk 4, 5 och 6 och Bästa klass från åk 4, 5 och 6. Från dessa resultat tar vi ut de 5 bästa i varje gren från varje kommun (fem från åk 4, åk 5 och åk). Dessa elever får en personlig inbjudan till den stora KM-finalen som går av stapeln i slutet av maj 2018 på Tingvalla IP i Karlstad. Resultat från ert lokala KM skickas till This is a mailto link eller med post till Regementsgatan 8, 653 40 Karlstad.

KM-finalen:
I slutet av maj 2018 går den stora KM-finalen av stapeln på Tingvalla IP i Karlstad. Tävlingen arrangeras som en riktig friidrottstävling med eltid, utbildade funktionärer, speaker, musik, fina priser o.s.v. Hit kommer de fem bästa eleverna i varje gren, från varje kommun. KM-finalen kommer bli en friidrottsfest där eleverna får mäta sina krafter och träffa nya vänner från andra kommuner. Många kommuner ansöker om pengar för att gemensamt kunna åka till KM-finalen med buss. Andra låter lärare och föräldrar ta ansvaret och skjutsa eleverna. Information om datum samt anmälan kommer löpande under vårterminen 2018.

Här hittar ni grenprogrammet för KM-finalen.

Klasslistor:

När vi fåttin alla resultatfrån en kommun så kommer topp fembjudas in till KM-Finalen.Detta kommer ske via postdirekthem för attavlasta ansvarig lärare. Vikommer då via elevens skolabegära utaktuell hemadress.Observera att detta bara gäller hemadress,alltså inga andra personuppgifter. OBS! OBS! OBS! OBS!För attvi ska kunna räkna utpoäng så behöver vi fullständiga klasslistor samtklassens fördelning avflickor och pojkar.Viktigt attdetta sker i samband med resultatredovisning.

Vi på Värmlands Friidrottsförbund hoppas att just din kommun vill vara med att bidra till en bättre framtida folkhälsa genom KM-projektet läsåret 2017/2018.

Uppdaterad: 23 MAR 2018 08:20 Skribent: Hannah Johansson
E-post: This is a mailto link

friidrottsstatistik

 Så prenumererar din förening på sin årsstatistik

 

Välkommen till Värmlands Friidrottsförbund!

Här hittar du information om all aktivitet som sker i friidrottsdistriktet Värmland. Välkommen att kontakta oss vid frågor!

EmailThis is a mailto link 
Telefon: 054-21 23 27

Tagga dina bilder på @Instagram

 #värmlandsfriidrott

 

 

 

Postadress:
Värmlands Friidrottsförbund
c/o IF Göta, Regementsgatan 8
653 40 Karlstad

Kontakt:
Tel: 054212327
E-post: This is a mailto link